HECHTE VERBINDINGEN, VROEGER EN NU.

De smederij

Ik kom uit een familie van smeden, mijn opa had een eigen smederij in Tilburg. Mijn ooms en neven hebben het mooie ambacht tot op de dag van vandaag voortgezet. Hechte metaalverbindingen maken was en is hun vak. Als kind vond ik het smidsvuur prachtig, magische vonken, het slaan van metaal op metaal en de geur van de oude smederij. Het omvormen van metaal in het hete vuur was als kind een magisch proces om naar te kijken.

Dat omvormen zit een beetje in het bloed want zelf ben ik teamcoach en organisatietrainer en ik houd me dagelijks bezig met de vraag “Hoe maak je hechte verbindingen tussen mensen in teams en organisaties?”

Ik word steeds weer geïnspireerd door het vermogen van mensen om zich te ontwikkelen, zich om te vormen naar een sterkere versie van zichzelf, in verbinding met anderen.

Inspiratie over m’n vak blijf ik opdoen door middel van opleidingen en trainingen en het lezen van boeken en vakliteratuur. Boeken die ik onlangs heb gelezen zijn van Jitske Kramer, over de Corporate Tribe en over Deep Democracy. Ooit studeerde ik culturele antropologie, de wijsheid van de oude tribes in nog steeds actueel in de grote organisatie van nu.

De laatste certificering die ik behaalde was in Zuid-Engeland bij Richard Lewis, een opleiding over de invloed van cultuurverschillen op samenwerken.

 

Natuur, cultuur en architectuur

Verder maak ik graag verre reizen en laat me inspireren door het nieuwe, het andere, dat wat ik nog niet ken. Mijn laatste reis was naar Nepal om daar een trail te lopen door de Himalaya. De natuur kan me enorm inspireren, het liefst loop ik tussen hoge bergen of op een kustpad met uitzicht over de oceaan. Of gewoon lekker wandelen door de bossen en over de hei in het gebied waar ik woon bij Goirle.

Ook architectuur, modern én uit vervolgen tijden trekt altijd mijn aandacht. De verwondering hoe schoonheid kan raken.

 

Samenwerken

Ik ben zelfstandig trainer, coach en consultant maar werk graag samen met anderen. Collega’s zijn trainers, coaches, trainingsacteurs en interimmanagers die ik al jaren ken, we vullen elkaar aan en halen samen het beste uit mensen en teams.

Zie ook: Wat klanten zeggen